Nijverdal
Jetmeeting 2019

De Jetmeeting van 2019 zit er weer op! Voor een uitgebreide fotoreportage klik je hier

MVN Home

MVN staat voor Model Vliegclub Nijverdal en is opgericht op 1 januari 1973. Wij zijn een zeer actieve groep enthousiaste modelvliegers/-bouwers, die deze hobby graag uitoefenen.

Het hele jaar door zijn er activiteiten op ons vliegveld of in ons clubhuis die beiden gelegen zijn aan de Tempelweg 1 (in Nijverdal, Hulsen). Er wordt door de leden gevlogen met brandstof vliegtuigen, elektrovliegtuigen, helikopters, zweefvliegtuigen, drones en jets, groot en klein. Als bezoeker of gastvlieger bent u van harte welkom.

Onze vereniging beschikt over een groot terras met uitkijk op ons vlieggebied. U bent altijd welkom om, eventueel onder het genot van een drankje, de kunsten van onze piloten te aanschouwen. Het hele jaar door wordt er gevlogen vanaf ons eigen veld.

Mocht u geïnteresseerd zijn om lid te worden, dan kunnen wij u het volgende bieden:

  • Proeflessen. Bent u geïnteresseerd in modelvliegsport en heeft u plannen om ook eens te gaan vliegen, meld u zich bij ons aan of vraag om een proefles of kom eens vrijblijvend langs en ga op het terras genieten van deze tak van luchtsport.
  • Accommodatie. Wij beschikken over een verwarmde accommodatie en een vliegterrein van 100 x 100 meter. Een clubhuis met alle mogelijke voorzieningen en een werkruimte, een afgeschermd terras en een parkeer plaats. Deze accommodatie is door de eigen leden de afgelopen jaren tot stand gebracht.
  • Instructeurs. Onze vereniging beschikt over instructeurs die alle aspecten van de modelvlieg kunst beheersen. Vliegtuigen (Brandstof, Elektro), zwevers, helikopters, drones, en jets. Zelfstandig vliegen mag alleen als u over een brevet beschikt voor de betreffende dicipline. Onze instructeurs helpen u bij het behalen van een dergelijk brevet.
  • Bouw avond,  Werkplaats. Voor raad en ervaring staan onze leden klaar om u te helpen met advies over hoe een reparatie uit te voeren, een model betrouwbaar vliegklaar te maken, of zelfs het volledig zelf bouwen van een model. binnen onze leden kring is er een immense hoeveelheid ervaring beschikbaar over de verschillende bouw en constructie methodes, oude en nieuwe technieken, brandstof, kerosine, en elektro, van vintage (klassieke) vliegtuigen tot hypermoderne drones. Klik hier voor verdere info

De locatie is in eigendom van de vereniging. voor nieuwe leden vragen we dan ook een kleine eenmalige bijdrage voor deze middelen. Een nieuw lid dient over een WA verzekering te beschikken waarin modelvliegen gedekt is. Over het algemeen dekken WA verzekeringen modelvliegtuigen tot 25 kg.

Overzicht Vliegveld MVN

Voor zowel de beginnende als gevorderde modelvlieger biedt de MVN de mogelijkheid om het radiografisch modelvliegen in clubverband uit te oefenen. als club organiseren we meerdere malen per jaar vlieg-events primair bedoeld voor onze leden. Denk daarbij aan een zweefwedstrijd, een drone obstakel race, jet meeting, oude modellen dag, etc.

Mocht u geïnteresseerd zijn in de hobby, kom dan absoluut een keer langs. Wilt u lid worden, klik dan hier.

Graag tot ziens op het prachtig gelegen veld.

 

 

Wat vliegt er zoal bij de M.V.N
Nieuw Squadron bij de MVN! Avanti S van freewing

Bij ons op de club is er een nieuwe rage uitgebarsten in de vorm van de Avanti S met een 80 mm EDF (electric ducted fan) en een spanwijdte van 1236 mm. Het totale gewicht van dit model inclusief een 6S lipopakket is een kleine 2600 gram. Meer info over deze jet is te vinden op deze link.

Kom snel een keer kijken op ons veld om deze prachtige toestellen te bewonderen!

Sponsors
Nu op het vliegveld

Geen livebeeld

Tussen 22.00 en 09.00 is er geen livebeeld te zien.
Aankomende activiteiten
dec
29
zo
13:00 Snertvliegen
Snertvliegen
dec 29 @ 13:00 – 18:00
 Deel dit nu ...FacebookTwitteremailPrint
jan
11
za
19:30 Nieuwjaarsborrel
Nieuwjaarsborrel
jan 11 @ 19:30
 Deel dit nu ...FacebookTwitteremailPrint
Inloggen